

Projemizin Genel Değerlendirmesi...
Sosyal kulupler ,öğrencilerin ekip çalışmasını sağlama,ilgi ve yeteneklerinin farkına varma,çevresine karşı saygılı ve duyarlı olmayı öğrenme,araştırmacı ruhu kazanma,problem çözme becerisini edinme gibi sosyal becerilerin kazanılmasını sağlayan çalışmalar bütünüdür. Öğrencilerin okul hayatında ve toplumsal hayatta başarılı olmaları hem akademik anlamda hem de sosyal açıdan gelişimlerinin sağlanmasıyla mümkün olmaktadır. Ülkemizde ki eğitim kurumlarında eğitsel kulup faaliyetlerinin etkililiğini ölçmek için yapılan bilimsel araştırmalar,uygulamalarda boşlukların olduğunu ve kuluplerin önemsenmediğini göstermiştir.(Eğitim Kurumlarında ki Sosyal Kuluplerin Etkililiğinin İncelenmesi Pegem Eğitim Dergisi) Kulup etkinliklerini yürüten öğretmenin bu alanda mesleki gelişiminin sağlanmasının uygulama boşluklarını doldurabileceğini düşünüyoruz. Okullarda yürütülen sosyal faaliyetlerin etkili bir planlama ile yürütülmesi öğrenciye sağlanacak fayda açısından çok önemlidir.Sosyal kulup faaliyetlerinin etkili yürütülmesi öğrencilerde istenmeyen birçok davranışın azalmasını sağlamaktadır.Örneğin zamanının büyük bir kısmını bilgisayar ya da cep telefonuyla dolduran bir öğrenciyi sosyal faaliyetler açısından aktif hale getirmek ile kişiler arası ilişkilerini güçlendirerek bu alışkanlığının azalması sağlanabilir. Günümüzde gençlerin bir çoğunda gözlemlenen zararlı alışkanlıkların eğilimi de bu faaliyetlerin yürütülmesiyle ortadan kaldırılabilir. Bu anlamda projemizle, ülkemiz eğitim sisteminin niteliğini arttırarak,stratejik gelişim planımıza uygun,eğitimde kaliteyi arttıracak ve okula erişim oranını arttıracak faaliyetlerin yürütülmesini amaçlıyoruz.
Projenin sonucu ve etkileri:
-Eğitsel kulup faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi konusunda katılımcılarımız gerekli bilgi ve donanıma sahip olmuşlardır.
-AB Standartlarında ki ülkelerde eğitim öğretim sistemini yakından inceleme fırsatı bulmuş olmamız, öğrencilerde gözlemlenen istenmeyen davranışların azalmasını sağlayacak ve olumlu davranışlar kazandırılabilecektir.
-Sosyal faaliyetlerin öğrenci ilgi ve ihtiyacına göre yapılması sağlanarak erken okul terkinin önüne geçilecektir.
-AB ülkelerinde uygulanmakta olan çağdaş eğitim ilkelerini yerinde gözlemleyerek bu uygulamaları kurumumuzda uygulayarak eğitim kalitesini AB Standartlarına taşımış olacağız.
-Stratejik gelişimize katkı sağlayarak ,bundan sonraki yıllarda yapılacak stratejik planlamalara kazanımlarımızı dahil etmekle eğitim de kalitenin artmasını sağlayacağız.
Projenin uzun vadede etkileri:
-Eğitim öğretim sisteminde istenilen özelliklere sahip sosyal açıdan donanımlı,kendine güvenen,kişiler arası ilişkilerde başarılı,problem çözme gücüne sahip çıktılara ulaşılabilecektir.
-AB Standartlarında ki yöntem ve teknikler ülkemiz eğitim sisteminde uygulama alanı bulabilecektir.
-Kurumumuz başta olmak üzere yaygınlaştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesiyle ülkemizde ki kurumların eğitim kalitesi yükselecektir.
-Ülkemizin AB ye uyum sürecine katkı sağlayacak çalışmaların yapılması işbirliği faaliyetlerini güçlendirerek yürütülmesi AB Vatandaşlığı olgusunun kazandırılmasına olumlu etki sağlayacaktır.
Projemiz sayesinde hem okul idarecilerinin hem de öğretmenlerimizin Eğitsel Kulup Faaliyetlerinin yürütülmesinde ki mesleki bilgi,beceri ve donanımları artmış ve kazandıkları deneyimleri hayata geçirme fırsatı bulabilmişlerdir.İyi uygulamalar örnek alınıp ,karşılıklı etkileşim sonucu elde edilen kazanımlar eğitim-öğretimde uygulanacaktır.Projemizin amacına ulaşmasıyla, uzun vadede ülkemizde ki eğitim öğretim kurumlarının kalitesini arttıracağını öngörüyoruz.